A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.

Ha Ön már regisztrált, kérjük, jelentkezzen be közvetlenül itt

Szállítás
Amennyiben a számlázási -és a szállítási cím eltér egymástól, úgy kattintson a lenti »Szállítási cím hozzáadása/szerkesztése « hivatkozásra.
Szállítási cím hozzáadása/szerkesztése
Név Cikkszám Ár: Mennyiség / Frissítés Áfa Kedvezmény Összesen
 
Termék árak összesen
 
Nincs kiválasztott szállítási mód
Válasszon szállítási módot
 
Összesen:
0 Ft
0 Ft
Megjegyzések és különleges kérések

Általános Szolgáltatási Feltételek

Webshop szabályzat 2013. február 1-től

 

A weblapon kizárólag megrendeléseket lehet megadni. A honlapon keresztül nem lehet elektronikusan fizetni a megrendelt pirotechnikai termékekért, és ellenszolgáltatás fejében letölthető tartalom sem érhető el.

 

1. Hatálya:

 

Jelen webshop szabályzat a tuzijatekvasar.hu domain név alatt működő szolgáltatások igénybe vételére irányuló, a honlap Üzemeltetője a Leskovics Pirotechnika Kft. (székhely: 5711 Gyula, Fehér-Körös u. 15., adószáma: 12537714-2-04, cégjegyzék száma: 04-09-005057), mint a termékeket értékesítő, szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaság (a továbbiakban: Üzemeltető) és a szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) között létrejövő szerződés olyan általános szerződési feltételeit jelentik, amelyeket a Felhasználó a szolgáltatások igénybe vételével kifejezetten elfogad, és magára nézve kötelező erejűnek ismer el, valamint amelyeket mind az Üzemeltető, mind a Felhasználó köteles figyelembe venni  és megtartani a közöttük létrejött szerződéses jogviszony keretében.

 

Az Üzemeltető bármikor, előzetes értesítés, vagy a Felhasználó hozzájárulása nélkül jogosult a webshop szabályzatot egyoldalúan módosítani. A módosítás a honlapon történő közzétételével lép hatályba, és hatályba lépését követően mind az Üzemeltetőre, mind pedig a Felhasználóra nézve kötelező erővel bír. Az Üzemeltető által nyújtott bármely szolgáltatás igénybe vétele és használata a módosított szabályzat elfogadását jelenti.

A módosítás nem érinti a webáruházban történő vásárlás során már létrejött szerződések alapján fennálló jogviszonyok tartalmát.

2. Regisztráció: Az Üzemeltető a honlapon nyújtott egyes szolgáltatások igénybevételét regisztrációhoz kötheti. Ebben az esetben a Felhasználó a szolgáltatás igénybe vételéhez köteles az Üzemeltető által a honlapon erre rendszeresített űrlapot az ott meghatározottak szerint adatokkal megfelelően kitölteni, és a kitöltött adatlapot az Üzemeltetőnek elküldeni. Amennyiben a Felhasználó a regisztrációs űrlapot megfelelően kitöltötte és a szükséges adatokat az Üzemeltető rendelkezésére bocsátotta, az Üzemeltető a regisztráció iránti kérelem Üzemeltető által történő tudomásul vételéről a Felhasználó által megadott elektronikus postafiókra küldött elektronikus levélben értesíti a Felhasználót, aki a regisztrációt az Üzemeltető által küldött levélben található linkre kattintással, vagy más erre alkalmas módon köteles megerősíteni. A Felhasználó a regisztrációhoz kötött szolgáltatásokat a regisztráció megerősítését követően veheti igénybe.

Csak regisztrálást követően lehet a webshop menüin keresztül pirotechnikai terméket rendelni.

 

Menete:

Elmúltam 16 éves* Kérem, nyilatkozzon, hogy elmúlt 16 éves, mert 16 év alatti személy regisztrációját adatvédelmi okok miatt nem tudjuk elfogadni.

Felhasználónév* amit használni szeretne

E-mail* amin tartani tudjuk a kapcsolatot

E-mail megerősítése* elkerülendő a hibás cím megadása

Jelszó* egyedi azonosító, mellyel beléphet az oldalra

Jelszó megerősítése* elkerülendő az elgépelés lehetősége

 

Cég neve                  ha eltérő névre kellene a számlát kiállítani

Vezetéknév*

Keresztnév*

Ország* Hungary csak ez a lehetőség választható

Irányítószám*

Város*

Cím 1*

Telefon* amin egész nap el tudjuk érni

 

A Regisztráció végén el kell fogadni a szerződési feltételeket. Kérjük, hogy feltétlenül olvassa el, a későbbi esetleges tévedések elkerülése végett.

 

A Felhasználó, regisztrációja esetén felhasználói nevet és jelszót kap, amelyek azonosítják a Felhasználót, és amelyekkel beléphet a regisztrált felhasználók számára biztosított rendszerbe. A Felhasználó köteles a jelszavát titokban tartani, és megakadályozni, hogy az illetéktelen harmadik személy tudomására jusson, vagy számára hozzáférhetővé váljon. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a regisztrált felhasználó jelszavával történő visszaélésekért, valamint a visszaélésekkel a Felhasználónak vagy más felhasználónak okozott károkért.

 

Az Üzemeltető által a honlapon nyújtott egyes szolgáltatások – így különösen a honlapon üzemeltetett webáruház termékei közötti böngészés, a termékek illusztrációjának és műszaki leírásának megismerése, a honlapon közzétett nyilvános tartalmak böngészése és letöltése – bárki számára regisztráció nélkül igénybe vehető. A böngészők a honlap használatával elfogadják, és magukra nézve kötelezőnek ismerik el a honlap webshop, chat, adatkezelési és egyéb szabályzatait.

 

A Felhasználó felel a regisztráció során adott adatok valóságáért és pontosságáért, a Felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatok valótlanságából és pontatlanságából eredő károkért a Felhasználó felelős.

 

A Regisztráció során megadott adatokat bizalmasan kezeljük. Az adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatod. Az adatokat szúrópróbaszerűen ellenőrizzük, és ha valótlan adatok vannak megadva, a regisztrációt előzetes bejelentés nélkül töröljük.

 

Bár az Üzemeltető minden elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, az infokommunikációs technológia gyors fejlődésére és változására, továbbá arra tekintettel, hogy az informatika jellemzőiből eredő veszélyek teljes körűen előre nem zárhatók ki, előfordulhat, hogy harmadik személy jogellenes tevékenységgel, az Üzemeltető által nem ismert módon az Üzemeltető által alkalmazott biztonsági intézkedések ellenére hozzáfér az Üzemeltető által kezelt személyes adatokhoz, azokat kifürkészi, vagy azokkal egyébként visszaél. Az ezen jogellenes tevékenységből eredő károkért és az ilyen módon harmadik személy birtokába jutott személyes adatokkal való visszaélésekért az Üzemeltető felelősséget nem vállal.

 

3. A honlap tartalma, felelősségvállalás


Az Üzemeltető által a honlapon közzétett tartalom – a webáruházban található termékek leírásán és műszaki paraméterein kívül – kizárólag tájékoztató jellegűek, amelyek valóságáért, helyességéért, pontosságáért, megbízhatóságáért, valamint a tartalom felhasználásával, alkalmazásával összefüggésben keletkezett károkért, kellemetlenségekért, vagy bármilyen hátrányos következményekért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal.

Az Üzemeltető nem vállal felelősséget azon honlapok tartalmáért és a tartalom által esetlegesen okozott hibákért, károkért vagy kellemetlenségekért, amelyeknek megnyitását a honlapon elhelyezett linkek teszik lehetővé

 

Az Üzemeltető nem vállal felelősségét a megvásárolt termék nem rendeltetésszerű használata, a termék kezelési és használati útmutatójában leírtak be nem tartása, különösen a termék megrongálása esetén. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget az olyan meghibásodásért, amelynek oka a termék átadását követően keletkezett (pl. rossz tárolás miatt).

A honlapon nyújtott egyéb szolgáltatások (pl. chat) igénybe vételének részletes szabályait és feltételeit az Üzemeltető külön szabályzatban állapítja meg, (chat szabályzat), amelyet a honlapon a jelen webshop szabályzat mellett szintén bárki számára elérhetővé és megismerhetővé tesz. Amennyiben egyes szolgáltatásokra ilyen külön szabályzat vonatkozik, a Felhasználó a szolgáltatás igénybe vételével elfogadja, és magára nézve kötelező erejűnek ismeri el a szolgáltatás Üzemeltető által meghatározott speciális szabályait.

 

4. Szerződéses viszony a webáruházban történő vásárlás során:

 

A Felhasználó regisztráció nélkül szabadon böngészhet a webáruház kínálatában, megismerheti a termékekkel kapcsolatban közzétett tartalmakat, a pirotechnikához kapcsolódó érdekes cikkeket, tájékozódhat a tűzijátékkal kapcsolatos információkról, nyomon követheti az aktuális akcióinkat.

 

A böngészés a Felhasználót még semmilyen jognyilatkozat megtételére nem kötelezi, továbbá a Felhasználó ezen tevékenységével a vásárlásra semmilyen kötelezettséget nem vállal, a webáruházat és a honlapot bármikor, mindenfajta következmény nélkül elhagyhatja, és a tevékenységet tetszése szerint, bármilyen időpontban újrakezdheti. A honlapon működő virtuális bevásárló „kosárba tett” (a továbbiakban: kosár) termékeket a Felhasználó nem köteles megvásárolni, a termékek listájának, illetve a kosár tartalmának összeállítása nem minősül továbbá szerződéses ajánlatnak, vagy ajánlattételi felhívásnak.

Megrendelés menete:

 

A megjelenített pirotechnikai termékek kizárólag on-line módon, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

 

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt (jelenleg 27%-os) áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

A webshop működési szabályainál a 173/2011. (VIII.24.) Kormány rendelet szabályait is figyelembe kell venni.

 

1-es és 2-es pirotechnikai osztályba tartozó termékek egész évben megvásárolhatók, birtokolhatók és felhasználhatók – a megfelelő jogszabály által előírt életkor betöltését követően.

 

A 3-as pirotechnikai osztályba tartozó termékek előrendelése lehetséges, viszont átvételére, csak december 28-31. között van mód.

 

103. § (2) Nem kell engedély a 14. életévét betöltött személynek az 1. pirotechnikai osztályba tartozó pirotechnikai termékek – a petárda kivételével – megvásárlásához, birtoklásához, és ezeket egy időben összesen 1 kg nettó tömegig tárolhatja, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint felhasználhatja. A 14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel 1. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket.

(3) Nem kell engedély a 16. életévét betöltött személynek a 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék – a petárda kivételével – megvásárlásához, birtoklásához, és ezeket egy időben összesen 1 kg nettó tömegig tárolhatja, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint felhasználhatja. A 16. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket.

107. § (2) Nem kell engedély a nagykorú személynek a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék december 28-a és 31-e között történő megvásárlásához, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-jén 6 óráig történő felhasználásához.

 

1. lépés – Megrendelés leadása

Ha már kiválasztásra került, hogy mi kerül a kosárba, akkor a bal oldalon a kosár tartalma feliratra kell kattintani, és egyből láthatóvá válik, hogy mely termékek lettek összeválogatva.

Mutatja a kosárba rakott termékek nevét, kódját, árát, a megvásárolni kívánt mennyiséget, ennek az értékét. Ezen kívül a fizetendő végösszeget, valamint a kosárban lévő tűzijátékok össz. nettó hatóanyag tartalmát, hogy a jogszabályi előírások betarthatóak legyenek.

A minimális fizetendő vásárlási összeg (a kedvezmények, levonások, engedmények, kupon értékének levonása után) 1 000 Ft*. A kiszállítás feltétele, hogy akár több megrendelésből is, de a 15 000 Ft-os végösszeg összeálljon. A termékek ellenértékén felül kell megfizetni a szállítás költségét (melyről részletesen az 5. pontban olvashat).

* A minimális vásárlás összege év közben az aktuális akciók, nyereményjátékok, versenyek miatt változhat.

 

2. lépés – Átvételi hely kiválasztása

A Kassza feliratra kattintva az oldal felső részén maradnak a kosárba rakott termékek, az alatta lévő részen pedig ki lehet választani a szállítási címet.

A honlap alapértelmezett szállítási címként a regisztráció során megadott lakhelyet/számlázási címet veszi figyelembe. Ha a Felhasználó nem a lakcímére/számlázási címére kéri a kiszállítást, akkor lehetőség van az új Szállítási cím hozzáadásával egy eltérő kiszállítási címet megadni a következő módon:

Elmúltam 16 éves* Kérem, nyilatkozzon, hogy elmúlt 16 éves, mert 16 év alatti személy regisztrációját adatvédelmi okok miatt nem tudjuk elfogadni.

Cím álnév* itt a felhasználó nevet kell megadni

Cég neve                     ha eltérő névre kellene a számlát kiállítani

Vezetéknév*

Keresztnév*

Ország* Hungary                              csak ez a lehetőség választható

Irányítószám* az új szállítási címre vonatkozóan

Város* az új szállítási címre vonatkozóan

Cím 1* az új szállítási címre vonatkozóan

Telefon* az új szállítási címre vonatkozóan

 

A fenti adatok megadása után a Mentés gombra kattintva a rendszer már az új címre vonatkozóan számítja ki a szállítási díj összegét.
Következő gombra kattintva láthatóvá válik, hogy a Leskovics Pirotechnika Kft. fogja kiszállítani a fenti (kosárba rakott) termékeket, és ennek mennyi a szállítási díja.

 

3. lépés – Fizetési mód választás

Ha kiválasztásra került az átvétel hely, akkor a Következő fülre kattintva a fizetési mód kiválasztása következik.

 

Ekkor már a termék ellenértékéhez hozzáadódik a szállítási és kezelési költség díja is, vagyis a ténylegesen fizetendő végösszeg látható.

 

A vásárlás ellenértékét előre fizetés esetén legkésőbb a megrendelés leadásától számított 8 napon belül kell rendezni, illetve lehetőség van a termékek átvételekor történő kiegyenlítésre is.

 

Előre fizetés esetén a végösszeget fel lehet adni postai (rózsaszín) csekken, vagy be lehet fizetni személyesen készpénzben az OTP-ben, az ott vezetett bankszámlaszámunkra, vagy átutalásra is van lehetőség.

 

a.) Postai (rózsaszín) csekkel történő fizetés:

 • Minden postán ki van rakva, vagy bármely ablaknál kérhető a „rózsaszín csekk”, hivatalos nevén Belföldi postautalvány.
 • A csekk elejét értelemszerűen kell kitölteni. A Feladóvevényen (a csekk kisebb, bal oldali része) számmal és betűvel is be kell írni az összeget, amelyet el kíván juttatni nekünk.

A Címzetthez az alábbiakat kell írni:

Leskovics Pirotechnika Kft.

Gyula

Fehér-Körös u. 15

5711

 

 • A csekk másik része a Belföldi postautalvány szelvénye. Itt szintén be kell írni az összeget, a feladó nevét és címét, valamint a címzett adatait, mely megegyezik a Feladóvevényen leírtakkal.
 • Ha ezt a formáját választja a megrendelés kiegyenlítésének, akkor feltétlenül rá kell írni a csekk hátoldalára a közlemény rovatba a megrendelés sorszámát, hogy egyértelműen be tudjuk azonosítani a fizetést.
 • Ennek a fizetési módnak egy hátránya van, hogy a feladásnak plusz költsége van.

 

Kitöltési útmutató – Postai (rózsaszín) csekk

\"\"

 

A feladás költsége*:

 

Aznapi teljesítés esetén (T0)

Következő napi teljesítés esetén (T+1)

Kétnapos teljesítés esetén (T+2)

10 000 Ft-ig

2 730 Ft

760 Ft

540 Ft

30 000 Ft-ig

3 130 Ft

1 160 Ft

940 Ft

50 000 Ft-ig

3 475 Ft

1 505 Ft

1 285 Ft

100 000 Ft-ig

3 925 Ft

1 955 Ft

1 735 Ft

200 000 Ft-ig

5 720 Ft

3 750 Ft

3 530 Ft

Minden további megkezdett

100 000 Ft után

    + 970 Ft

* A Belföldi postautalvány mindenkor aktuális feladási költségéről pontosan a www.posta.hu honlapon, vagy a Posta szolgáltatóhelyein (állandó postahelyek, mobilposták, postapartnerek) kaphat tájékoztatást.

 

b.) BANKI BEFIZETÉS –  Leskovics Pirotechnika Kft. nevére

OTP 11733027-20044734-00000000 számú bankszámlaszámra

 • Ha van a közelben OTP Bank fiók, kérem fáradjon be, és díjmentesen egyenlítheti ki megrendelését.
 • Ami nagyon fontos, hogy a befizetés megjegyzésébe feltétlenül be kell írni a megrendelés sorszámát, hogy be tudjuk azonosítani a fizetést.
 • Előnye a csekkes befizetéssel szemben, hogy ez ingyenes.

 

c.) BANKI ÁTUTALÁS - Leskovics Pirotechnika Kft. nevére

OTP 11733027-20044734-00000000 számú bankszámlaszámra

 • Akinek lehetősége van rá, az banki átutalással is ki tudja egyenlíteni a vásárlását
  • A megrendelés árát az OTP Banknál vezetett 11733027-20044734-00000000 számú bankszámlára lehet átutalni
  • Fontos, hogy a közlemény rovatba ebben az esetben is be kell írni a megrendelés sorszámát, hogy be tudjuk azonosítani a fizetést

 

d.) Helyszínen, átvételkor történő fizetés

 • A megrendelt termék(ek) ellenértékét a csomag átvételekor a pirotechnikusunknak is ki lehet fizetni.
 • A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz (tűzijáték ára + kiszállítási díj).
 • A helyszínen kifizetésre kerülő összegről a számlát a csomag tartalmazza.
 • Ezen fizetési módra csak abban az esetben van lehetőség, amennyiben a Felhasználó megadja a pontos lakcímét és a mobil elérhetőségét és a kiszállítást megelőző napon lehetőségünk van a Felhasználóval egyeztetni a megrendeléssel, kiszállítással kapcsolatban.

 

Ezután a Következő feliratra kattintva láthatóvá válik a teljes megrendelés, melyet ajánlunk, hogy mindenki nézzen át, ha a Felhasználó bármilyen megjegyzést kíván tenni, itt megteheti, üzenhet Üzemeltető részére, majd a megrendelés lezárásaként el kell fogadni a szolgáltatási feltételeket, ezt követően a Megrendelés megerősítése gombra kattintva Felhasználó elküldi Üzemeltető részére a megrendelést.

 

Felhasználó a megrendelés leadását követően a regisztráció során megadott e-mail címre megkapja a tételes megrendelést, amelyen megtalálhatók a következők:

 • az Üzemeltető megnevezése
 • a kiválasztott termékek neve, kódja, bruttó ára, a rendelt mennyiség darab/csomag száma, a rendelés összesen, illetve a termékek összes nettó-hatóanyag tartalma, valamint az összesen fizetendő végösszeg, külön feltüntetésre kerül az Áfa összege.

 

4. lépés – Számla kiállítása

Minden beérkezett összegről számla kerül kiállításra, viszont attól függően, hogy milyen fizetési módban állapodtunk meg, készül az átutalásos vagy a készpénzes előleg, vagy csak a végszámla.

 

5. lépés – Adategyeztetés

 • a megrendeléseket szúrópróba szerint ellenőrizzük
 • ha egy vásárlás mögött nem valós személy áll, vagy többszöri próbálkozás után sem tudjuk elérni, egyik csatornán sem (sem e-mailben, sem telefonon) a rendelést töröljük.
 • ha a megrendeléstől számított 8 napon belül a vásárlás ellenértéke nem érkezik meg hozzánk (előre történő fizetés megjelölése esetén),, akkor először megpróbálunk mindenkit elérni, ha nem sikerül, akkor a vásárlást töröljük

 

6. lépés – A tűzijátékok átadása

A megrendelés során kiválasztott településen, az e-mail-en, vagy telefonon egyeztetett időpontban.

 

Figyelmeztetés

Termékeink kizárólag személyesen a cég alkalmazottaitól és alvállalkozóitól vehetők át. Személyes átvételkor a jogszabály által előírt életkort igazolni kell (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél, jogosítvány felmutatásával).

1-es PT osztályba tartozó terméket 14 éves kortól,

2-es PT osztályba tartozó terméket 16 éves kortól,

3-as PT osztályba tartozó terméket 18 éves kortól lehet vásárolni.

Ha személyes átvételkor a megfelelő életkort a megrendelő nem tudja igazolni, vagy ilyen korú személy nincs jelen, akkor az áru értékét visszafizetjük, és az árut nem adjuk át.

 

A Felhasználó a megrendeléskor köteles a honlapon, a felajánlott lehetőségek körében kiválasztani és meghatározni a fizetés, a szállítás és/vagy átvétel, valamint a számla kiállításának egyes feltételeit. A Felhasználó a kosár tartalmát és a megrendelés egyes feltételeit mindaddig szabadon módosíthatja, amíg a megrendelést el nem küldi.

A Felhasználó a leadott megrendelést részben nem módosíthatja. Amennyiben a meglévő rendeléséből valamely terméket vissza szeretné mondani, akkor azt a következőképpen lehet megtenni: azonosítószámra való hivatkozással töröltetni kell a módosítani kívánt megrendelést, és a termékeket egy új megrendelésben kell leadni.

 

A megrendelés ellenértékének beérkezését követően visszaigazoljuk vásárlást. A megrendelésről kapott első e-mail csak egy igazolás „folyamatban” megjelöléssel. A rendelés visszaigazolásáról szóló e-mail üzenetben „visszaigazolt” jelölés utal a megrendelés elfogadásáról.

 

Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a megrendelt termék nincs raktárkészleten, úgy azt egy azonos kaliberű, a rendelt termékkel azonos lövés- és darabszámú hasonló termékkel helyettesítse.

 

5. Szállítás

 

Minden esetben a Leskovics Pirotechnika Kft. forgalmazási és tárolási engedéllyel rendelkező raktárából történik a pirotechnikai termékek kiszállítása, a hatályos 173/2011. (VIII.24.) Kormányrendelet, valamint a Veszélyes Áruk Szállítására vonatkozó ADR előírásai szerint.

Cégünk ADR jóváhagyási igazolással rendelkező tehergépkocsival, és ennek vezetésére jogosult (ADR bizonyítvánnyal rendelkező) gépkocsivezetőkkel rendelkezik.

Postai úton és csomagküldő szolgálat által pirotechnikai terméket nem szolgálunk ki.

 

Az Üzemeltető vállalja, hogy a megrendelt termékeket kéthetente, mindig szerdai napon 7:00 – 20:00 óra között a megrendelés során kiválasztott településre kiszállítja.

A megrendelés során megadott kiszállítási cím irányítószáma alapján kerül megállapításra, hogy egy megrendelés során melyik kiszállítási díj kerül alkalmazásra.

A kiszállítás díját illetően 3 eset lehetséges:

 • a kiszállítás ingyenes - ez országszerte jó néhány városra igaz
 • 3.000 Ft - a kéthetenkénti túraútvonalra felfűzhető települések esetében

 

Amennyiben a Felhasználó a webáruházban történő megrendelés során az egyedi kiszállítással történő teljesítést választotta, az Üzemeltető köteles a visszaigazolt megrendelésben szereplő termékeket az alábbiak szerint a megrendelésben meghatározott helyre leszállítani.


Előreutalással történő fizetés esetén a szállítás a szolgáltatás teljes – a termékek bruttó árát és az esetleges szállítási díjat is magában foglaló – ellenértékének az Üzemeltető által megjelölt bankszámlaszámra történő megfizetését követően, előre egyeztetett időpontban történik.

Adott héten a szerdai napon történő kiszállítás feltétele, hogy a megrendelés ellenértéke legkésőbb hétfőn 24 óráig az Üzemeltető bankszámlaszámára megérkezzen. Amennyiben adott időpontig a befizetés/átutalás nem történik meg, a kiszállítást csak a következő (két hét múlva esedékes) túrában tudjuk megvalósítani.

Szállítás esetén a Felhasználó nyomban köteles megvizsgálni, hogy a szállított termékek csomagolása nem sérült-e, valamint, hogy valamennyi megrendelt termék szállításra került-e.

Minden kiszállítás esetén egy átvételi elismervényt köteles aláírni az átvevő személy, melyen aláírásával igazolja, hogy a termékeket hiánytalanul átvenne, a számlá(ka)t megkapta, az átvételhez szükséges jogszabályi előírásoknak megfelelő életkorral rendelkezik, valamint a 173/2011. Kormányrendelet rá vonatkozó (az Üzemeltető által felsorolt) előírásaival tisztában van. Az átvételi elismervény aláírását követően a Felhasználó esetleges későbbi időpontban felmerülő hiányos szállításra vonatkozó jelzését Üzemeltető figyelmen kívül hagyja.

 

A Felhasználó sérült csomagolású termék, illetve hiányos szállítás esetén a leszállított termékeket nem köteles átvenni, a teljesítést nem köteles elfogadni. Az Üzemeltető sérült csomagolású, vagy hiányos szállítás esetén a kiszállítást a következő túra során (mely két hét múlva esedékes) díjmentesen újra kiszállítja.

 

A számlá(ka)t az Üzemeltető minden esetben a megvásárolt termékkel együtt köteles átadni a Felhasználónak.

Kiszállítás esetén, ha a szállítás azért volt eredménytelen, mert Üzemeltető kiszállítója a szállítási címen nem tudta átadni a megrendelt termékeket, az Üzemeltető a Felhasználót értesíti a sikertelen szállításról és annak időpontjáról, e-mailben vagy – amennyiben ez lehetséges – telefonon felhívja a Felhasználót az átadás-átvétel lehetővé tételére. Amennyiben a Felhasználó többszöri próbálkozást követően, egyik elérési úton sem reagál a sikertelen kiszállítással kapcsolatban, úgy az adott megrendelés törlésre kerül. Ebben az esetben a Felhasználó által megfizetett összeg visszafizetésre kerül a szállítási díj levonása után.

 

Amennyiben Üzemeltető eléri a Felhasználót a sikertelen kiszállítást követően, akkor megbeszélést követően a következő kiszállítási napon lehetőség van a megrendelt termékek újra kiszállítását kérni. Abban az esetben, ha a Felhasználó által kiválasztott a szállítási kör útjába esik, az ismételt kiszállításért Üzemeltető nem számít fel külön díjat, amennyiben külön, csak az adott megrendelés miatt kell adott településre utaznia, a Felhasználónak kötelessége a szállítási díjat ismételten megfizetnie.

 

6. Elállás

 

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014.(II.26.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A Felhasználó csak akkor gyakorolhatja jogszerű elállási jogát, ha a megvásárolt termékeket hiánymentesen, a csomagolást nem megbontva juttatja vissza az Üzemeltetőhöz.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

9. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog

20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) a terméknek,

ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,

ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától

számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

11. A fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása

22. § (1) A fogyasztó a 20. §-ban biztosított jogát

a) a 2. mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával; vagy

b) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján

gyakorolhatja.

(2) A vállalkozás internetes honlapján is biztosíthatja a fogyasztó számára a 20. §-ban meghatározott jog (1) bekezdés szerinti gyakorlását. Ebben az esetben a vállalkozás tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztói nyilatkozat megérkezését.

(3) A 20. §-ban meghatározott jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a 20. § (2) bekezdésében, illetve a 21. §-ban meghatározott határidő lejárta előtt elküldi.

(4) A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 20. §-ban meghatározott jogot e §-sal összhangban gyakorolta.

12. A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása vagy felmondása esetén

23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.

(2) A 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

(3) Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

(4) Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az (1) bekezdésben meghatározott összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

13. A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén

24. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

(2) A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

(3) Ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a fogyasztónak, a vállalkozás saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.

25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.

26. § (1) Ha a 13. § vagy a 19. § szerinti esetben a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött szerződést, az elszámolás során a fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell kiszámítani. Ha azonban a fogyasztó bizonyítja, hogy a teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.

(2) E § alkalmazásában a piaci érték megállapításánál az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni.

27. § A fogyasztó a 20. § szerinti joga gyakorlása esetén nem viseli az alábbi költségeket:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítésének teljes vagy részleges költségeit, ha

aa) a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) vagy k) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, vagy

ab) a fogyasztó nem kérte a 13. § és a 19. § szerint a szolgáltatás teljesítésének megkezdését a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt;

b) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom szolgáltatásának teljes vagy részleges költségeit, ha

ba) a fogyasztó nem adta kifejezett, előzetes beleegyezését ahhoz, hogy a teljesítés a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt megkezdődjön,

bb) a fogyasztó a ba) pont szerinti beleegyezése megadásával egyidejűleg nem nyilatkozott annak tudomásulvételéről, hogy beleegyezésével elveszti a 20. § szerinti jogát, vagy

bc) a vállalkozás elmulasztotta megadni a 12. § (2) bekezdésében vagy a 18. §-ban előírt visszaigazolást.

28. § A fogyasztót a 20. § szerinti joga gyakorlásával összefüggésben a 23. § (3) bekezdésében, valamint 24–26. §-ban meghatározottakon felül további költség és egyéb kötelezettség nem terheli.

14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;

m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

(2) Az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a 20. § szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.

 

Felhasználó jelezheti elállási szándékát az Üzemeltető elérhetőségein írásban, melyek a következők:

Cégnév:           Leskovics Pirotechnika Kft.

Székhely:         5711 Gyula, Fehér-Körös u. 15.

E-mail:             Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Postai úton, írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját veszi figyelembe az Üzemeltető. Felhasználó részéről a feladás napjának igazolására az ajánlott szelvényre nyomtatott időpont a mérvadó.

 

A megrendelt termék visszajuttatásáról a Felhasználó köteles gondoskodni, ezt személyesen tudja megtenni az Üzemeltető székhelyére (5711 Gyula, Fehér-Körös u. 15.) Postai úton és csomagküldő szolgálat által pirotechnikai terméket szállítani TILOS!!! Postai úton küldött csomagokat Üzemeltetőnek nem áll módjában átvenni!

Előzetes egyeztetést követően Üzemeltető is - a túrakiszállítások alkalmával - visszaszállíthatja a termékeket. Ennek tényleges költsége a Felhasználót terheli.

 

A pirotechnikai termékek Üzemeltetőhöz történő beérkezését követően, harminc napon belül a Leskovics Pirotechnika Kft. Felhasználó által megadott bankszámla számára (vagy egyeztetést követően más/postai úton) visszatéríti a termék vételárát.

 

7. Visszavételi Szabályzat


A hibás vagy lejárt felhasználhatósági idejű, 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket a Felhasználó köteles az Üzemeltetőhöz visszajuttatni. Ez egyeztetést követően a rendszeres túra alkalmával történhet meg, vagy a Felhasználó személyesen az Üzemeltető székhelyére juttatja el azokat. Üzemeltető köteles a termékeket térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.

 

Üzemeltető gondoskodik annak megsemmisítéséről, vagyis a pirotechnikai termék rendeltetésszerű felhasználásra véglegesen alkalmatlanná tételéről oly módon, hogy az a művelet következtében környezetre veszélytelen állapotba kerüljön.


A fel nem használt vagy hibás, 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket január 5-ig a vevő köteles a forgalmazónak visszaszállítani, aki ezt köteles térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.


A visszavétel részleteiről tájékozódjon a vásárlás helyén, vagy hívja a 06-66/460-031 vagy a +36 30 399-8547 telefont!

 

8. Megjegyzések

 

Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy adott esetben Felhasználó megrendelését részben vagy egészben elutasítsa. Részben történő elutasításra csak a Felhasználóval történt egyeztetést követően van mód. Ebben az esetben az előreutalt vételár vonatkozó része visszautalásra kerül.

 

Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy adott terméket azonos kategóriájú árucikkel helyettesítse.

 

Felhasználó jelen webshop szabályzat elfogadásával tudomásul veszi, hogy a termékek csomagolása a honlapon feltüntetett képtől eltérő is lehet.

 

A webáruházban történő vásárlás során létrejött szerződést a Felek távollévők között létrejött szállítási szerződésnek tekintik.

 

A tuzijatekvasar.hu honlap használata során létrejött szerződések tartalmára, a Felek jogaira és kötelezettségeire a Magyar Köztársaság joga irányadó. A tuzijatekvasar.hu honlap használata során létrejött szerződésekkel összefüggő jogviták elbírálására a Felek alávetik magukat a Gyulai Városi Bíróság kizárólagos illetékességének.


Az Üzemeltető fenntartja magának azt a jogot, hogy a honlap, illetve, a szolgáltatás bármely részét előzetes figyelmeztetés nélkül megszüntesse. Ez a rendelkezés nem érinti a webáruházban történő vásárlás során már létrejött szerződések alapján fennálló jogviszonyok tartalmát.

 

Gyula, 2013. február 1.

Indulás a pénztárhoz most

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/partyaja/tuzijatekvasar.hu/templates/businessreport/layouts/yjsg_mobilemenu.php on line 19

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/partyaja/tuzijatekvasar.hu/includes/application.php on line 539