A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.

A piro termékek tárolása, szállítása

pirotermékek szállításaMinden tűzijáték termékre igaz, - függetlenül attól, hogy pirotechnikus, vagy magánszemély használja fel -, hogy hőtől, csapadéktól védeni kell, nem tárolható tűzveszélyes anyaggal együtt, felügyelet nélkül nem hagyható, emellett még számos szigorú előírás van a tárolásra vonatkozóan. 

Egy pirotechnikai cégnek, aki tűzijátékot kivitelez, speciális feltételeknek megfelelő raktárral kell rendelkeznie. Nem mindegy, hogy a különböző PT osztályba tartozó termékek hogy vannak elhelyezve ott, milyen széles közlekedési út van a tároló helyiségben, hol helyezkedik el az ajtó, ezen kívül még az is meg van szabva, hogy mekkora távolságra kell a faltól elhelyezni a raklapon lévő tűzijáték termékeket.

A tűzijáték rakéták, de a bombák és a telepek, valamint a római gyertyák is megfelelő ADR (Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás) előírásnak megfelelő jelölésű  papírdobozban kapnak helyet, amit csak lezárva lehet szállítani. Van az a mennyiségű piro cucc, amit még a pirotechnikus akár személygépkocsival is el tud vinni a kilövési helyre, de bizonyos számítás alapján elért eredmény felett már csak ADR vizsgával rendelkező gépkocsi és söfőr végezheti a szállítást.

A budapesti állami tűzijátékban felhasználandó tűzijáték rakéták – mivel elég sok lesz – ADR-es autóval és megfelelően kiképzett söfőrrel fognak eljutni a telepítési helyszínre.

pirotermékek szállítása

 

A tűzijáték szerelés lépései


Láttad már, hogyan készül egy Klasszikus tűzijáték?

Bővebben: A tűzijáték szerelés lépései
 

Az uszályokon a rekkenő hőségben is vidáman indult a munka, mindenki nagy lelkesedéssel csinálta a feladatát

Budapest 2014. augusztus 20. tűzijáték - daruzásA tűz- és munkavédelmi, illetve az elsősegélynyújtó oktatás után elkezdődött az érdemi munka. Szerencsére a tűzijáték rakéták és a kivitelezéshez szükséges eszközök is megérkeztek időben :-)

A kalodák kerültek először a helyükre, majd a repeszmentes vetőcsöveket állítottuk be. 75-100-125-150-175-200 mm átmérőjű bombák számára készítettük elő a helyet. Változó kaliberű bombák fogják majd tarkítani az eget a Szent István napi tűzijáték során. Az eltérő nagyságú bombák eltérő magasságban bontják az effektet, így teljesen be fogják majd ragyogni a sötét égboltot.

Az első napon a munkánk leglátványosabb része készült el. Nagyon sok vasszerkezet, vetőcső áll a helyén, majd holnap ezekbe kerülnek a bombák, amelyek behelyezése után már nem lesz észrevehetően más látképe az uszálynak, csak a sok-sok – a vetőcsövek falán végigfutó -színes izzógyújtók szála fog új elemként megjelenni.

 

1. oldal / 6


Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/partyaja/tuzijatekvasar.hu/templates/businessreport/layouts/yjsg_mobilemenu.php on line 19

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/partyaja/tuzijatekvasar.hu/includes/application.php on line 539